Kimagasló antioxidáns tartalma miatt a zöld tea fogyasztás kulcsfontosságúvá vált

Gondot jelent a korai felkelés? Igyon kávé helyett zöld teát. A zöld teában található koffein másképp hat testünkre, mint a kávéban megtalálható koffein. A zöld tea stimuláló hatása ennek eredményeképp később és enyhébben érvényesül

Zöld tea - A fölös kilók leadásában is nélkülözhetetlen szerepe van a zöld teának. Kutatások bizonyították, hogy a zöld teában meglevő vegyületek jótékonyan befolyásolják a vér koleszterin szintjét. A súlyfölösleg legyőzésében nélkülözhetetlen feladata van a zöld tea anyagcserére gyakorolt pozitív hatása. Mindennapos sporttal társítva a zöld tea fogyasztása még kiemelkedőbb testsúly csökkenést okoz. Gyorsítja az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be elengedhetetlen feladatot.

A zöld teában és a kávéban szintúgy megtalálható a koffein. Sokaknak elengedhetetlen a korai ébredezésben. Amellett munka közben is szükség lehet a pezsdítő hatású koffeinre. Zöld tea ötletek itt. Bár nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe a fontos vegyületet. Rendszerint elmondható, hogy a zöld tea kevesebb koffeint tartalmaz. A zöld teában lévő koffein felhasználása csersavakhoz kapcsolódik, így másképp szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Az élénkítő hatás ennek következtében lassabban és visszafogottabban jelentkezik. Ami rendkívül lényeges: hosszabban tart.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2017-01-23 22:52