Mesekönyv amit szeretnek a kicsik

A felnövekvő csemetének óriási igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a puritán humán kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel

Mesekönyv - A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, bonyolult és életszerű karakterek segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a végletes karakterek példáján. A mesekönyv üzenetét minimum olyan remekül lehet rajzolni, akárcsak megalkotni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és jó pszichikai vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz majdnem minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék a megélhetési bajokat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a ifjonc a mondanivaló lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden stádiumot leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben pici az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-03-26 15:51