Nem mindegy, honnan vásároljuk a szükséges tanszereket

Nagy árkülönbségek vannak azonos termékek között is. A pedagógusok gyakran látják el a szülőket a tanévkezdéshez szükséges tanszerek listájával. Vásároljunk be időben és készítsünk bevásárló listát a szükséges iskolaszerek beszerzéséhez.

Bár alapvetően nem kerülhetnek a boltok polcaira olyan iskolaszerek, amelyek ártalmasak lehetnek a gyerekek egészségére, nem árt az óvatosság. A gyermekek rajzolás folyamán sokszor a ceruza és a radír szájba vételével önkéntelenül is veszélynek teszik ki magukat.

A színes ceruza színező anyaga, azaz a ceruzabél elvileg nem tartalmazhat mérgező anyagot, a külső lakkbevonat azonban annál inkább. Ezért a kisgyerek és a környezet védelme érdekében olyan ceruzát célszerű vásárolni, amely lakkozatlan vagy viaszolt. A radír is veszélyes lehet. Lehetőleg a legegyszerűbb, kaucsukból készült gumiradírt válasszuk. A színes, szagos radírok ugyanis rendszerint PVC-t tartalmaznak.

Háromszög alakú ceruzák és színes ceruzák

Elemiben minden gyermeknek a háromszögletű ceruza ajánlott. Legkevésbé javasoltak a kerek ceruzák. Amennyiben lehet, elsős gyermeknek vegyünk vastag és háromszög alakú színes ceruzát, ha találunk, grafit ceruzát is. Ilyenkor még stabilizálódik, lassan kifejlődik a jó ceruzafogás, ebben segíti az ujjakat a háromszög forma.

Bal kezes gyermekek

Balkezesek számára alsó tagozatban végig a háromszögletű ceruzák ajánlottak. Elsősök részére léteznek vastag, háromszögű, ujjak helyén bemart ceruzák (pl. Lyra Groove), balkezeseknek L jelöléssel. Bár sokba kerülnek ezek a ceruzák, használatuk sok szempontból többszörösen megtérül!

Forrás: wts.hu, 2017-07-31 22:41