Részecskeszűrő eltávolítás

A részecskeszűrő cseréje nagyon drága költség. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

A részecskeszűrő baja javarészt 160 ezer km körül bukkan elő. Ez nagyrészt az autó használatbavételétől függő. Akik kiváltképp kis távokon használják, gyorsabban találkoznak a gonddal. A részecskeszűrő kitisztítja magát. Azonban ehhez nagyobb fordulatszámon kell utazni hosszabb ideig. A regenerálódás folyamata elkezdődik, a részecskeszűrőben megtalálható szennyeződés kiég.

Rengeteg rémhír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatban, ugyanis a csere díja nagyon drága. Részletek a Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon. A részecskeszűrő cseréje nagyon magas kiadás. Nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő díja több százezer forint.

A működésképtelen részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. Előbbi nagyon drága költségű, míg utóbbi olcsó megoldás. Régebbi autó vétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnálatos módon számtalan alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg szerelés nélkül.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-05-20 18:30