Pompás mesekönyv (író), amit szeretnek a gyerkőcök

A felcseperedő csemetének gigászi szüksége van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a szerény humán viszonyokat - képnézegető

Grafikus képzés okj - A mesekönyv és a kreatív stúdió nem csak tanulságos, hanem nagy részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat adnak és pártfogolják az egyediség alakulását. A mesekönyvben szereplő hősök bőrébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az derültséget a búslakodást, küzd az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így maradnak meg az erkölcsi tanulságok.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A Meséld mesekönyv weboldalán olvasható több cikk. A népmesék az egzisztenciális nehézségeket mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a kérdés lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden állapotot egyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben nyúlfarknyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-06-19 10:35