Lambdaszonda árak hiba esetén

Mi a lambdaszonda szerepe az autókban?

A lambdaszonda segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag kibocsátást. Létezik gyári csatlakozókkal ellátott, valamint univerzális érzékelők forrasztás mentes csatlakozókkal.


A motor számítógépének feladata a rendszer oxigénmennyisége alapján kiszámítani, mennyi üzemanyagra van szüksége a motornak, és a megfelelő lambdaszonda érzékelőre támaszkodik. Az érzékelő a kipufogócsonkba van felszerelve, hogy figyelje a kipufogógáz oxigén mennyiségét. A hibás oxigénérzékelők nem tudják a helyes levegő-üzemanyag arányt küldeni a motorvezérlő modulnak, ami pontatlan feltételezésekhez vezethet, amelyek a motor pontos működéséhez szükségesek. Ez az oka annak, hogy ha az oxigénérzékelő meghibásodik, a járművek sokkal több üzemanyagot fogyaszthatnak el, mint amennyire szükségük van.
 

Lambdaszonda hiba esetén rossz az érzékelő jelei

Lambdaszonda hiba esetén az érzékelő tünetei között szerepel a gyenge motor, a motor alapjárati hiba, az indítási probléma és a katalizátor meghibásodása. Gyakran az ellenőrző motor lámpa kigyullad, hogy ODII hibakódokat biztosítson a kódolvasóval történő ellenőrzéshez. A hibás lambdaszonda érzékelő cseréje néhány típusnál költséges is lehet. Ha a hibás lambdaszonda  tüneteit tapasztaljuk, akkor egy új érzékelő újra helyrehozhatja az autó kibocsátás-szabályozását és az üzemanyag-fogyasztást.

 

Lambdaszonda árak

A lambdaszonda árak sok esetben igen eltérő lehet. Egy univerális ára általában olcsóbb mint egy gyári csatlakozóval ellátott kivitelé. A márkáról már nem is beszélve. Egy minőségi márka, mint BOSCH, DENSO, NTK lambdaszonda árak jóval magasabbak, mint egy olcsóbb típusúak. Egy jó autóalkatrész webáruházban vagy üzletben több márka közül választhatjuk ki a megfelelő terméket, ami számunka ár érték arányban a legmegfelelőbb.

Látogass el webáruházunkban ahol kiváló árak várnak és részletesen olvashatsz az alkatrészről: tisztítása, kiiktatása, hiba kiszűrése, kikapcsolása stb.

 

 

# lambdaszonda ár # lambdaszonda hiba # mi a lambdaszonda szerepe az autókban

Forrás: ketmolnarauto.hu__https, 2020-02-29 11:22